AzadAndish.ir :. تاثير رنگها بر رفتار انسانها

   English  
صفحه اصلی | آرشیو | پیوندها | خبرنامه | ارسال مطلب | تماس با ما جمعه 29 فروردین 1404،April 18 ,2025
رنگ‌ها واسطه‌هاي درماني بسيار نيرومندي هستند مخصوصا اگر به صورت پرتو از آنها استفاده شود. در اين صورت مي‌توان نتايج بسيار شگفت‌انگيزي از آنها ديد البته به شرط آن‌که در مسير خاص خود مورد استفاده قرار بگيرند...
کد خبر : 432 تاریخ انتشار : 23:52 - 02 تیر 1388 تعداد بازدید : 2456

تا به حال به اين موضوع فکر کرده‌ايد که رنگ‌ها مي‌توانند شخصيت شما را تغيير دهند؟ رنگ‌ها نقش بسيار مهمي را در زندگي روزانه ما ايفا مي‌کنند. آنها مي‌توانند بسياري از بيماري‌ها و اختلالات فيزيولوژيکي ما را درمان کنند. همچنين مي‌توانند شخصيت ما را بالا برده يا حتي خوشبختي را براي زندگي ما به ارمغان بياورند. اين موضوع ارتباطي به انواع مختلف طيف‌هاي رنگ ندارد بلکه پديده‌اي را به شما معرفي مي‌کند که رنگ درماني نام دارد.  

دانشمندان سال‌هاست که در خصوص تاثيرات رنگ‌ها روي رفتار، سلامت و روش انديشيدن ما تحقيق مي‌کنند. رنگ‌ها نورهايي مرئي از طول موج‌هاي واقعي هستند که وارد بدن انسان شده و غدد هيپوفيز، صنوبري و تيموس را تحريک کرده و هورمون‌هايي را تحت تاثير قرار مي‌دهند که در پروسه رواني ما بسيار متفاوت عمل مي‌کنند. اين موضوع نشان مي‌دهد که رنگ‌ها چطور روي ذهن، افکار و رفتار ما تاثير مستقيمي دارند.

رنگ‌ها مي‌توانند افراد مبتلا به بيمارهاي آسم يا تب زرد را درمان کنند. استفاده از رنگ‌هاي نيلي و نارنجي ملايم مي‌توانند در درمان آلرژي‌ها بسيار موثر باشند. فرد مبتلا به بيماري حصبه مي‌تواند با استفاده از رنگ سبز بيماري خود را بهبود بخشد. آخرين يافته‌ها نشانگر اين موضوع است که رنگ‌ها مي‌توانند بيماري‌هاي بسيار ديگري را نيز درمان کنند.

تحقيقات نشان مي‌دهند که کساني که به رنگ‌هاي ارغواني، قرمز، بنفش و آبي علاقه‌مند هستند و رنگ‌هاي مذکور را در زندگي روزمره خود مورد استفاده قرار مي‌دهند، طبيعتا افرادي دلسوز هستند و تلاش مي‌کنند رابطه موفقيت‌آميزي بعد از ازدواج با همسر خود داشته باشند. اين افراد عاشق همسران خود بوده و تلاش مي‌کنند که به آنها در زندگي روزانه خود کمک کنند و از لحاظ شخصيتي افراد فداکاري هستند.

افرادي که علاقه‌مند به رنگ سياه هستند، هميشه احساس تنهايي مي‌کنند حتي زماني‌که در بين جمع زيادي از دوستان و آشنايان قرار گيرند. آنها داراي افکاري با درونمايه فلسفي بوده و تمايل زيادي به تنها ماندن دارند، اما اگر تنهايي اين افراد ادامه پيدا کند بايد از استفاده از رنگ سياه پرهيز کرده و در عوض به استفاده از رنگ‌هاي روشن روي آورند.

افرادي که دوستدار رنگ آبي هستند، غالبا افراد مطمئن و رقيق‌القلبي هستند و هميشه منتظر فرصت‌هاي تازه‌اي در زندگي خود هستند تا موثر واقع شوند. رنگ قرمز رنگ بسيار مرتعشي است و کساني که اين رنگ را به رنگ‌هاي ديگر ترجيح مي‌دهند، از لحاظ شخصيتي افرادي لجباز بوده که هميشه با شرايط پيش روي خود مي‌جنگند و براي غلبه بر اوضاع دست به هر کاري مي‌زنند. آنها از انتقاد و غيبت بسيار بيزارند.

و اما افرادي که متمايل به رنگ‌هاي روشن هستند غالبا تغييرات را دوست نداشته و نمي‌پذيرند. اين افراد بسيار پرکار بوده و زندگي خود را وقف کار کردن مي‌کنند. آنها بيشتر موفقيت خود را به صورت تصادفي به دست مي‌آورند. استفاده از رنگ‌هاي متنوع براي افرادي که بيشتر اوقات از رنگ خاصي استفاده مي‌کنند، مي‌تواند بسيار مفيد باشد.

رنگ‌ها اگر به صورت درست و اصولي در زندگي روزمره ما مورد استفاده قرار بگيرند، مي‌توانند خوشبختي را به زندگي ما بياورند. هر کس بايد راه درست تاثيرگذاري رنگ‌ها را در ابعاد مختلف زندگي روزانه خود بياموزد و از آنها براي درمان بيماري‌هاي جسمي و آشفتگي‌هاي رواني خود بهره گيرد.

اثرات فيزيکي رنگ

براي شروع مي‌خواهيم ببينيم که رنگ‌ها چطور مي‌توانند روي بخش فيزيکي ما تاثير بگذارند. هر رنگ داراي ويژگي‌هاي خاص خودش است. بنابر اين رنگ‌هاي متفاوت مي‌توانند اثرات مختلفي در بخش معيني از بدن بگذارند، همان‌طور که رنگ مشخصي مي‌تواند اثرات گوناگوني روي بخش‌هاي مختلف بدن بگذارد. تمام اين اثرات از ويژگي‌هاي خاص رنگ‌ها سرچشمه مي‌گيرد. به عنوان مثال رنگ سبز تعادل فرد را افزايش مي‌دهد. اگر به غده تيموس تابيده شود به تنظيم توليد سلول‌هايT کمک شاياني مي‌کند، حال آن‌که اگر بر غده سرطاني تابيده شود، اثري معکوس داشته و باعث رشد آن مي‌شود.

رنگ‌ها واسطه‌هاي درماني بسيار نيرومندي هستند مخصوصا اگر به صورت پرتو از آنها استفاده شود. در اين صورت مي‌توان نتايج بسيار شگفت‌انگيزي از آنها ديد البته به شرط آن‌که در مسير خاص خود مورد استفاده قرار بگيرند، اما اگر از آنها درست و بجا استفاده نشود مي‌توانند اثرات زيانباري به دنيال داشته باشند.

از ديگر مثال‌هاي ساده و روشن درخصوص اثر درماني رنگ بر بخش فيزيکي بدن مي‌توان به درمان ماهيچه‌هاي پرکار در بدن اشاره کرد. اين امري بسيار طبيعي است که ماهيچه براي منقبض شدن نيازمند انرژي است تا با توليد فشار باعت ايجاد حرکت شود. همچنين ماهيچه‌هاي رشته‌اي در حالت انقباضي نيز به انرژي مولکولي بدن احتياج دارند تا حالت فشاري را که روي آن وجود دارد، تحمل کرده و به آرامش برسد. در اين حالت تمام انرژي دريافتي ماهيچه پرکار مصرف و ماهيچه در شرايطي که خالي از هر گونه انرژي است قرار مي‌گيرد. اين شرايط معمولا در زمان پرکاري ماهيچه اتفاق مي‌افتد. تاباندن نور نارنجي به ماهيچه مذکور باعث افزايش فشار خون در قسمت فوق شده و انرژي تازه‌اي به ماهيچه داده تا بتواند به حالت قبل بازگشته و کار معمول خود را ادامه دهد. اگرچه باقي ماندن ماهيچه در اين حالت براي طولاني مدت باعث ايجاد تورم‌هاي موضعي در آن شده و در حالت شديد ادامه تاباندن رنگ نارنجي به آن باعث بروز علائم بدتري مثل افزايش تورم و درد در آن خواهد شد.

در حالت درد پرتو رنگ ارغواني بر موضع تورم و درد مي‌تواند براي رهايي از وضعيت پيش آمده بسيار مفيد و کار باشد. اين مثال به خوبي نشان مي‌دهد که يک رنگ واحد در شرايط مختلف مي‌تواند اثرات متفاوتي از لحاظ درماني به همراه داشته باشد.نويسنده:صديقه حاج نوروزي


برچسب: علمي و پژوهشي
پیوند مطلب: http://www.azadandish.ir/article.asp?id=432&cat=1

فهيمه [28 اردیبهشت 1389]
مطالبتون خوب بود ازشون براي کنفراتسم استفاده ميکنم. ممنون


ارسال نظر

نام
ایمیل
سایت/وبلاگ
* نظر
 

   

انتقاد از تقلب برخی ناشران

چرا ناشران مسولیت سانسور را قبول نمی کنند؟

دخالت غیرمتخصص‌ها، طرح جلد را به ابتذال می‌کشاند

چه کسانی به‌ دنبال تاسیس خانه سینمای 2 هستند؟!

کاخ گلستان جهانی شد

چرا کتابفروشی‌ها در مملکت ما در پی هم تعطیل می‌شوند؟

دولت نمی‌تواند لطیفه از چین وارد کند!

53 سال پس از درگذشت خالق «بیگانه»

نگاهی به ممیزی کتاب و چالش‌هایش

یوسا از اهمیت ادبیات می‌گوید

از فيگارو تا جستجو براي زمان از دست رفته

چهار ماه است که مرحوم شده‌ام!

شعر سرودن اضطراب را از بین می‌برد‎

یک نویسنده متن‌های عزا و عروسی را کتاب کرد

سخت‌ترین آثار فرانسوی زبان که نمی‌توان خواند کدام‌ها هستند؟

کتابخانه چخوف طرفدار جمع می کند

13 نکته طلایی از زبان غولهای ادبی در مورد نوشتن

به مناسبت سالروز قتل ميرزاده عشقي

محمد اصفهاني: خودم را خواننده نمي‌دانم!

وقتي کتاب محتوا ندارد شکايت از حق تاليف بي معناست

صفحه اصلی :: آرشیو :: جستجوی پیشرفته :: پیوندها :: تماس با ما :: تبلیغات :: درباره ما  
تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است
Copyright© 2008 Azadandish.ir. All rights reserved, Info@Azadandish.ir
تعداد كل آمار بازديدكنندگان: 2559876، تعداد بازديد امروز : 165