زهد، تقوا و مهرباني از سهراب سپهري يک شخصيت تمام نماي اخلاقي ساخته است. به گزارش ايرنا، جمعي از اديبان و استادان دانشگاههاي کاشان، بر اين باورند سهراب در غوغاي دروني با سرودن شعر اوضاع جامعه خود را به روشنفکران انتقال داده است.
مدير مرکز پژوهشي کاشان شناسي دانشگاه کاشان، سهراب سپهري را همانند سعدي عاشق طبيعت و حق دانست و گفت: سهراب سپهري طبيعت را جلوه اي زيبا از آثار ربوبي مي دانست که در آن آيينه هستي پديدار شده است.
'رضا شجري' اظهار داشت: سهراب سپهري در طبيعت رد پاي خداوند را مي بينند و آثارش را مي سرايد.
وي افزود: اين شاعر در آثارش با ذکر مطالبي که نگاه تازه بايد به هستي کرد و با نگاه تازه بايد چشم ها را بست، منظورش اين است که اگر انسان غبار عادت ها را بشويد مي تواند ببيند و به خوبي زندگي کند.
يکي از استادان زبان و ادبيات فارسي دانشگاه آزاد اسلامي کاشان هم، سهراب را از نظر اخلاقي آدمي آرام و سربه زير دانست و گفت: انزواي عارفانه از ويژگي هاي اين شاعر بود.
'عبدالرضا مدرس زاده' در گفت و گو با ايرنا افزود: شخصيت منزوي اين شاعر به گونه اي بود که باعث مي شد دوستان صميمي و نزديک او به تعداد انگشتان دو دست نرسد.
وي اظهار داشت: آموزه هاي عرفاني سهراب در آثارش در خور توجه است و زندگي عارفانه وي موجب مي شد که کمتر هم صحبتي در ميان مردم براي خود پيدا کند.
مدرس زاده، سادگي و پاکي را از جمله ويژگي هاي بارز شعر سهراب بيان کرد و گفت: اين شاعر با بيان ساده و بدون آرايه خود آثاري را خلق کرد که قشر زيادي از مردم را به خود جلب کرد.
مرگ رنگ ، زندگي خوابها ، آوارآفتاب ، شرق اندوه ، صداي پاي آب، مسافر، حجم سبز ، ما هيچ ما نگاه که در قالب کتاب ' هشت کتاب ' گردآوري شده از جمله آثار ماندگار اين شاعر است.
سهراب سپهري پانزدهم مهرماه 1307 در کاشان متولد و در روز اول ارديبهشت ماه 1359 در اثر ابتلاي به بيماري سرطان خون درگذشت.
قبر اين شاعر در جوار امامزاده سلطان علي بن امام محمدباقر(ع) درمشهد اردهال کاشان است. |