زبان انگلیسی چالشی فرهنگی برای کشورهای استفاده کننده از این زبان بوجود اورده است. به گزارش شبکه تلویزیونی راشاتودی، زبان انگلیسی همچنان در جهان در حال رشد است.
سوال این است که ایا رشد زبان انگلیسی تهدیدی برای زبانهای دیگر است؟ باتوجه به اینکه در حال حاضر یک سوم جمعیت جهان به زبان انگلیسی تکلم می کنند، ایا این زبان مروج ارزشهای غربی است؟ ایا با مطرح شدن هرچه بیشتر کشورهای اسیایی، ایا زبان انگلیسی می تواند همچنان موقعیتی را حفظ کند که در حال حاضر از ان بهره مند است؟ درواقع نوعی جنگ زبانی در جهان در جریان است.
در فاصله سالهای هزار و نهصدو نودو هفت تا دو هزار و دو میزان استفاده از زبان انگلیسی در اروپا سی و دو درصد افزایش یافت.
این میزان رشد درمقایسه با افت بیست و چهار درصدی استفاده از زبان فرانسه در اتحادیه اروپا، گویای رشد زبان انگلیسی درقاره سبز است.
در همین راستا، از ساده شدن زبان انگلیسی سخن گفته می شود تا از این طریق، جهانیان راحت تر بتوانند از این زبان برای ارتباطات بین المللی استفاده کنند.
این زبان ساده شده که در مقایسه با زبان انگلیسی متعارف ، ساختار اسانتر و تعداد واژگان کمتری دارد گلوبیش Globish نام دارد که ترکیبی از دو واژه English و Global به معنای انگلیسی جهانی است.
به هرحال، چالش اصلی درباره فراگیری زبان انگلیسی اعم از انکه شکل کنونی یا ساده شده ان باشد این است که ایا مسائل فرهنگی نیز از طریق این زبان به زبانهای دریافت کننده منتقل می شود یا خیر.
این چالشهای فرهنگی از دیرباز درباره زبان بین المللی مطرح بوده است.
افرادی از قبیل کاچرو ، زبانشناس هندی، از این سخن گفته اند که زبان انگلیسی وسیله ای برای سلطه غرب به شمار می رود.
برخی نیز زبان انگلیسی را حربه ای برای سلطه فرهنگی غرب می دانند همانطور که رستورانهای زنجیره ای مک دونالد این کار را برای فرهنگ امریکایی در سراسر جهان انجام می دهد.
|