مسئول اداره کتابخانههاي عمومي شهرستان ابهر گفت: عوامل متعددي در پايين بودن سرانه مطالعه در کشو نقش دارند که مهمترين عامل، عدم احساس نياز به مطالعه از سوي اقشار مختلف جامعه است.
عبدالحسين بختياري در گفتوگو با ايسنا اظهارکرد: به نظر ميرسد پايين بودن سطح مطالعه در کشور به عواملي از جمله گراني کتاب، نبود تبليغات کافي، رواج رسانههاي ديجيتالي از جمله ماهواره، اينترنت و تلويزيون، عدم آگاهي کافي خانوادهها درباره اهميت مطالعه و ضعف فرهنگي در اين زمينه است که مهمترين روش جهت ترويج کتابخواني، فرهنگسازي است.
وي افزود: با توجه به اين که مطالعه امري اکتسابي است و گرايش به آن را ميتوان از دوران کودکي پروراند و تقويت کرد، پس به جا است که والدين در کنار زحماتي که براي فرزندان خود ميکشند، هزينهاي را نيز براي تهيه و خريد کتاب متناسب با سن کودک خود هزينه کنند.
بختياري تصريح کرد: اگر کتابخواني به عادت در کودکان تبديل شود و ادامهدار باشد، کودکان از کودکي به کتابخواني عادت پيدا ميکنند و با تقويت، اين عادت به رفتار تبديل ميشود و وقتي فرد لذت مطالعه را چشيد و به آن احساس نياز پيدا کرد، ديگر کتاب و کتابخواني را رها نخواهد کرد.
وي از روند رضايتبخشي اجراي "کتاب من" در ابهر خبر داد و گفت: طرح اينترنتي سفارش کتاب از طرف اعضاء کتابخانههاي عمومي در سراسر کشور برگزار ميشود که طي آن مراجعه کننده در صورتي که کتاب مورد نظر خود را در کتابخانه پيدا نکند، کتاب درخواستي خود را در فرمهاي مخصوص اين طرح وارد و به کتابدار تحويل ميدهد که کتاب مورد نظر در کمتر از يک ماه توسط نهاد کتابخانههاي عمومي کشور خريداري و به کتابخانه مبدأ جهت استفاده عضو سفارش دهنده، ارسال ميشود. |