سيدحسين ميرکاظمي که تا به حال مجموعهاي هشت جلدي از مجموعه «افسانههاي مردم » او به چاپ رسيده، معتقد است که داستاننويسي امروز ايران با تجهيز شدن به افسانهها و پيشينه غني فرهنگ ايراني ميتواند به خودباوري برسد و حتي راههاي جهاني شدن را هموار کند.
به گزارش ايبنا، ميرکاظمي که جلد نهم افسانههاي او در انتشارات قدياني مراحل انتشار را سپري ميکند، درباره رجوع به افسانهها و بهرهگيري از آنها در جريان امروز داستاننويسي ايران گفت: اگر داستاننويسي امروز به افسانهها و کهنالگوها مجهز نباشند، توخالياند؛ چرا که بسياري از مفاهيم بيان شده در افسانههاي قديمي ايراني و فارسي، دستمايههاي مهم داستاننويسي هستند.
وي افزود: داستان امروز ميتواند با پشتوانه افسانهها، خود را از خودبيگانگي برهاند و به زميني سفت براي ارايه ايدههايش تکيه زند؛ چرا که مباني و بنيانهاي گرانسنگي به لحاظ فرهنگي، اجتماعي و فردي در تک تک افسانهها نهفته است که ميتوان بهترين آنها را براي هدايت زندگي روزمره انسان امروز احيا کرد.
اين نويسنده که از صرف زماني 40 ساله براي نگارش مجموعه «افسانهها»يش سخن به ميان ميآورد، نظرش را درباره جستوجو در اين افسانهها اينگونه توصیف کرد: ما بايد از چيزي که خودمان داريم، استفاده کنيم و فقط به فکر پياده کردن ابزارهاي تکنيکي وارداتي غرب نباشيم؛ چرا که اين نگاه ما را از اصل خودمان دور ميسازد و به ديگران وابسته ميکند. يکي از راههاي که ميتواند در اين گونه نوشتن موثر باشد، آن است که ما مضامين افسانهها را براي پرورش مضمون در داستانهاي امروزي به کار گيريم و آنها را با تکنيک داستان مدرن همراه کنيم.
از ميرکاظمي به تازگي کتاب پژوهشي «من و رستم و گرز و افراسياب» از سوي انتشارات آژينه به چاپ رسيده است.
در اين کتاب نقالي 10 داستان شاهنامه براساس نقلهاي عاميانه مورد پژوهش قرار گرفته است.
|