پيروز مجتهدزاده استاد جغرافياي سياسي دانشگاه و مديرعامل بنياد پژوهشي يورو سويک لندن در همايش ايران و جنگ جهاني دوم با اشاره به کارتاريخ درحقيقت يابي حوادث گفت: تاريخ با تحقيق سر و کار دارد و تحقيق تاريخي بدون نقد علمي، عملي نيست.
به گزارش موج به نقل از روابط عمومي کتابخانه ملي، وي افزود: به شما اطمينان ميدهم اگر ارزش و اهميت تاريخ در اين مملکت به طور دقيق شناسانده شود، جامعه با سرعت بيشتري پيشرفت خواهد کرد.
مجتهدزاده ادامه داد: هنوز در ايران، تاريخ به معني يک رشته علمي جا نيفتاده است و تاريخ را به صورت قصه پردازي و هر شخصي از ظن خويش روايت مي کند.
وي تاکيد بيش از حد به اسناد صرف و تدوين کتاب هايي درباره تاريخ ايران را در جهت ترجمه ديدگاه بيگانگان دانست و تصريح کرد: بايد مسائل و حوادث در محيط هاي آموزشي و توسط پژوهشگران و دانشجويان مورد چالش و مطالعه قرار گيرد و و رابطه علي و معلولي حوادث را بيابيم.
اين استاد دانشگاه از وضعيت نقد در کشور نيز انتقاد کرد و آن را بيشتر به تهاجم هاي ادبي شبيه دانست و افزود: نقد از پوست درآوردن است و بايد حقيقت از لابه لاي حوادث بيرون بيايد.
وي ادامه داد: انگليس از طريق مورخان خود جنايات زيادي در زمينه تحريف اسناد و تاريخ ملت هاي مختلف و درنتيجه افکار سازي مرتکب شده است؛ آنها همواره اين گونه وانمود کردند که دليل اشغال ايران همکاري رضاخان با آلمانها بوده است، در حالي که تمايل رضاخان به آلمان متعلق به قبل از جنگ جهاني و وقوع هولوکاست و به خاطر وضعيت صنعتي مساعد آلمان بوده است.
مجتهدزاده در پايان بر مطالعه دقيق تاريخ جنگ جهاني دوم تاکيد کرد و گفت: اميدواريم با حضور رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي امکانات و شرايط لازم براي تاريخ نگاران متبحر فراهم شود. |